Türkiye’de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri DİYARBAKIR Yerel Medya Semineri

“Türkiye’de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri” Yerel Medya Eğitimi
Diyarbakır Semineri
27 Haziran 2007

İlki 27 Haziran 2007, Çarşamba günü
Kitabı buradan indirebilirsinizDiyarbakır Dedeman Oteli’nde gerçekleştirilen
“Türkiye’de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri”
Yerel Medya Eğitimi’ne Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Muş, Bitlis, Elazığ, Bingöl, Siirt ve Mardin, Şırnak, Batman’dan gazeteciler katıldı... 

Umut Vakfı; dördüncü kuvvet medyanın, yerelden başlayarak, şiddet haberlerini ve bireysel silahlanma ile oluşan şiddet olaylarını topluma yansıtırken, objektif ve meslek gereklerine uygun eleştirelliği sağlamak amacıyla “Türkiye’de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri” konulu Yerel Medya Eğitimleri’ni başlattı.

Eğitimlerin birincisi, 27 Haziran 2007, Çarşamba günü Diyarbakır Dedeman Oteli’nde gerçekleştirildi. Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Muş, Bitlis, Elazığ, Bingöl, Siirt, Mardin, Şırnak ve Batman’dan tüm medya mensuplarının davetli olduğu eğitim 1 gün sürdü.

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu’nun değerli katkılarıyla gerçekleştirilen birinci eğitim Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Av. Fikret İlkiz’in konuşmasıyla başladı.

Öğleden önce yapılan ilk oturumda “Bireysel Silahlanmada Türkiye: Sosyal Açıdan Hangi Durumdayız? Medyanın Sorumluluğu” konusunda Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Psikiyatrist Dr. Ayhan Akcan; “Şiddet Haberlerinin ‘Şiddetin Toplumsal Algılanışı’ Açısından Etkisi : Şiddet Haberlerinin Topluma Etkileri ve Medya Okuryazarlığı Açısından Şiddet Haberciliği: Şiddetle Sık Sık Karşılaşan İnsanlar Olarak, Şiddet Anlatıcısı Gazetecilerin Medya Okuryazarlığı Nasıl Olur?” konusunda Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevilay Çelenk ve “Gazeteciler Olarak Şiddet Haberlerini Nasıl Sunmalıyız? Yerel ve Yaygın Medyadan (Ulusal ve Uluslararası) İyi ve Kötü Örnekler?” konusunda ise Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ragıp Duran konuştular. Birinci oturum sonunda, eğitime katılan gazeteciler soru ve görüşleriyle katkıda bulundular.

Eğitimin öğleden sonra yapılan ikinci oturumu ise Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Hukuk Danışmanı Av. Fikret İlkiz’in “Sporda Şiddet ve Kanunu” konusundaki konuşmasıyla başladı. Ardından, TGC Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Recep Yaşar “Gazetecilik Etik İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi” ile ilgili konuştu.

“Türkiye’de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri” Yerel Medya Eğitimi, katılımcı gazeteciler ve eğitimcilerin “Yerel Medya’nın Şiddet Haberciliğine Bakışı”  konusundaki karşılıklı tartışmalarıyla, katılan gazetecilerin eğitimle ilgili görüşlerini  ifade etmeleriyle sona erdi.

İlki 27 Haziran 2007, Çarşamba günü
Diyarbakır Dedeman Oteli’nde gerçekleştirilen
“Türkiye’de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri”
Yerel Medya Eğitimi’ne Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Muş, Bitlis, Elazığ, Bingöl, Siirt, Mardin, Şırnak ve Batman’dan gazeteciler katıldı...

Diyarbakır - Rize’de yapılan yerel medya seminerlerimizin içeriği  kitap olarak yayınlanmıştır.

Kitabı buradan indirebilirsiniz
 

Eğitim Programı