6. Hukukun Gençleri Sempozyumları Dizisi “Şiddetin Mağdurlarının Yaşamlarına Olan Etkisi”

Değerli Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı, öğretim üyeleri ve sevgili öğrenciler hoş geldiniz.
 
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Konrad Adenauer Stiftung’la işbirliği içinde düzenlediğimiz bir Hukukun Gençleri Sempozyumu’nda daha bir aradayız. Bildiğiniz gibi Hukukun Gençleri Sempozyumlarını Umut Vakfı Araştırma Merkezi olarak 2009 yılından bu yana gerçekleştiriyoruz.
 
Bu düzenlediğimiz altıncı Hukukun Gençleri Sempozyumu. İlk sempozyumumuzu Ankara Üniversitesi’nde yapmıştık ve konusu “Hukuk Devletinde Kişisel Güvenlik”ti. Daha sonraki yıllarda sırasıyla “Şiddet döngüsünü kırmada hukukun rolü”, “Hukuk Felsefesi”, “Edebiyat ve Hukuk”, “Edebiyat ve Sanat’a Sansürde Yargı Kararları” konulu sempozyumları gerçekleştirdik.
 
 
Sevgili gençler, içinde yaşadığımız dönemi bizler kadar sizler de yakından takip ediyorsunuz, hatta birebir yaşıyorsunuz. Demokrasi ve hukukun üstünlüğü, herkesin hukuktan adil ve eşit bir şekilde yararlanması çok önemli… Umut Vakfı olarak biz de, “hukukun üstünlüğünü benimsemiş, duyarlı, uyuşmazlıkların çözümünde barışçıl yolları yeğleyen, yurttaş olma bilincine sahip demokratik gençlerin yetişmesini” önemsiyoruz ve çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Hukukun Gençleri Sempozyumu da bunlardan birisi…
 
Bu yıl sempozyumun konusu “Şiddetin, Mağdurlarının Yaşamlarına Olan Etkisi” olarak belirlenmiş bulunuyor. Sizler iki gün sürecek sempozyum boyunca sunacağınız bildirilerle şiddeti, şiddetin çeşitlerini, mağdurlarına etkisini irdeleyecek ve şiddetsiz bir yaşam, dünya için çözüm önerilerinde bulunacaksınız…
 
Bugüne kadar düzenlediğimiz Hukukun Gençleri Sempozyumları’na 120 dolayında genç katılarak bildiriler sundu. Sizlere ve bugüne kadar katılan gençlere katkılarınız nedeniyle teşekkür ediyorum. Sizler bu ülkenin aydınlık geleceğisiniz. Okullarınızı başarıyla bitireceksiniz ve pek çoğunuz önemli görevlere gelecek.
 
Sevgili gençler, ülkemizde demokrasinin gelişmesi, tüm yurttaşlarımızın hukuktan eşit şekilde yararlanmaları için mücadele etmenizi diliyorum…
 
Bu önemli etkinliği gerçekleştirmemize katkıları nedeniyle Konrad Adenauer Stiftung yöneticilerine, bize ev sahipliği yapan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin değerli  Dekanı Prof. Dr. Ufuk Aydın’a, Dekan Yardımcısı, Yardımcı Doçent Gökhan Güneysu’ya ve  oturumları yönetecek değerli hocalarıma tek tek teşekkür ederim. Herkese keyifli, başarılı ve verimli sempozyumlar dilerim.
 
Hukukun her zaman üstün olması dileğiyle… Umutlarınız hiç eksilmesin.
 
Nazire Dedeman Çağatay
 
Umut Vakfı Başkanı