Haftanın Yorumu

Ruhsatlı ya da ruhsatsız fark eder mi?

 
Bizce fark etmez…
 
Çünkü evde, arabada yani kolay ulaşabileceğiniz yerde bir silah varsa her an onu kullanma riskiniz de vardır…
 
Tabii ki cinayetlerin büyük bölümü ruhsatsız silahlarla işleniyor… Ancak bir kızgınlık anında ruhsatlı silahını kullanan resmi kıyafetlilerin sayısını da azımsamamak lazım… Kah intihar etmekte kullanıyorlar, kah eşlerini ya da eski eşlerini öldürmekte…
 
Magandalar sanıyorsunuz ki; sadece ruhsatsız silahı olanlar mı?Şiddeti, silahlı şiddeti önlemesini beklediğimiz kişi ya da kişilerin de bu tür olaylara neden olduklarını üzülerek görüyoruz… Hatta kadınlar…
 
Kadın objesinin bu konuda daha hassas olması gerektiğini düşünüyoruz… Ama zaman zaman “görgüsüz” mü diyelim, “cahil” mi diyelim; bazı kadın ve genç kızların tam anlamıyla magandavari şekilde silahları ellerine alıp poz verdiklerine, havaya ateş ettikleri görüntülerine şahit oluyoruz kah sosyal medyada, kah nişanlarda, düğünlerde…
 
Oysa onlara masum canları yakacak magandalara engel olmak yakışır…
 

 
 

Forum

İzinli ve İzinsiz Özgürlükler


Av. Fikret İLKİZ 
 
Bildiri dağıtmak veya toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını kullanmak için izin alınmalı mıdır?
 
Acaba kanunlarda yapılan “kategorik sınırlandırma”  Anayasanın sözüne uygun mudur?
 
Anayasanın “sözü” nedir?
 
Temel hak ve özgürlükler Anayasanın ek güvenceleriyle nasıl korunabilir?
 
Anayasa Mahkemesi 22.02.2023 tarihli iptal kararı ( Esas : 2023/78, Karar : 2024/55 ve R.G. Tarih-Sayı : 19/4/2024-32522) YÖK kanunu ile ilgili bir iptal kararıdır.
 
2/2/2023 kabul tarihli ve 7437 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun YÖK kanununda değişiklik yapmıştır. Bu kanun değişikliğiyle yapılan bazı düzenlemeler Anayasa Mahkemesi önüne 132 milletvekilinin iptal istemiyle gelmiştir.
 
12 Eylül’den miras 4.11.1981 kabul tarihli 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu  .....
 

Okuyun

Silah ruhsatında yüzde 128’lik artış!


Mustafa KÖMÜŞ
 
Hemen her gün onlarca silahlı saldırı yaşanırken Bakanlık geçen yıl, 2022’ye göre yüzde 128 daha fazla silah ruhsatı ve yivsiz tüfek ruhsatnamesi verdi. Geçen yıl 2 bin 318 kişi silahlı saldırılarda ölmüştü.
 
Bireysel silahlanma son yıllarda ülkenin en büyük sorunlarından biri haline geldi. Hemen her gün silahlı yaralama ve silahlı ölüm haberler gündemi meşgul ediyor.
 
Umut Vakfı’nın raporuna göre geçen yıl 3 bin 773 silahlı şiddet olayı basına yansıdı. Basına yansıyan bu olaylarda 2 bin 318 kişi ölü, 3 bin 820 kişi de yaralandı. Hal böyleyken geçen yıl verilen silah ruhsatı sayısında 2022’ye göre büyük artış yaşandı.
 
İçişleri Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporu yayımlandı. Rapora göre verilen silah ruhsat belgesi ve yivsiz tüfek ruhsatnamesinde 2 kattan fazla artış yaşandı. Raporda Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün geçen yıl 871 bin 169 silah ruhsat belgesi ve yivsiz tüfek ruhsatnamesi verdiği ifade edildi. 2022’de bu sayı 381 bin 172’ydi. Buna göre verilen ruhsat sayısındaki artış tam yüzde 128 oldu.
 
 

VakfımızıDestekleyenler